רשלנות רפואית – איחור באבחון וסקוליטיס מוחית

צוות משפטי מנוסה מוכן לסייע

אילו נזקים מהווים עילה לתביעה בשל עיכוב באבחון וסקוליטיס מוחית? מהו גובה הפיצוי שניתן לקבל? בידקו את סיכויי תביעתכם בשיחת התייעצות עם עורך דין רשלנות רפואית או המשיכו לקרוא כדי להבין את המקרה הספציפי שלכם לעומק.

במקרה בו עסק משרדנו, רשלנות רפואית קשה באבחון וסקוליטיס מוחית גרמה להידרדרות דוהרת של  אחת מלקוחותינו.

 

הלקוחה הייתה מורה במקצועה ותיפקדה היטב. לפתע היא חשה בסחרחורות חולשה וכאבי ראש. היא פנתה אל הרופא באורח חוזר ונשנה בתכיפות חריגה שלא אפיינה את פניותיה אליו בעבר ואולם הרופא טיפל בתופעות מהן היא סבלה מבלי שהוא חיפש את המקור להן.

 

מצבה המשיך להידרדר והיא אושפזה בבית החולים, שם קבע הצוות כי היא סובלת מדלקת דרכי השתן והיא שוחררה לאחר שניתן לה טיפול התואם אבחנה שגויה זו. כדור השלג המשיך להתגלגל, ומצבה המשיך והדרדר עד כדי הופעת קשיי דיבור. בנסיבות אלו היא אושפזה בשנית, אך גם הפעם לא הגיע הצוות אל האבחנה הנכונה וסבר בטעות כי היא סובלת מאוטמים ישנים. במהלך אשפוז זה הורה הנוירולוג על ביצוע בדיקת CT והוסיף וביקש כי במידה ויהיו ממצאים בצילום, הצילום יועבר לעיונו ואולם הוראתו זו לא בוצעה וחרף קיומו של ממצא בצילום (אוטמים ישנים- לפי הפענוח), הצילום לא הועבר לעיונו של הנוירולוג והתובעת שוחררה.

 

לאחר שחרורה מצבה הלך והידרדר עוד, היא החלה לגרור את הגפה השמאלית, מצבה הקוגניטיבי הידרדר מאוד, היא איבדה את חוש ההתמצאות ואושפזה במצב קשה זה במחלקה הנוירולוגית בביה"ח סורוקה, שם בוצע סוף סוף CT עם חומר ניגוד שממצאיו היו בלתי תקינים. נרשם בתיק הרפואי כי יש לבצע בדיקת MRI או CTA אך ההוראה לא בוצעה והחולה שוחררה לבית חולים שיקומי להמשך טיפול.

 

בעלה של החולה אשר מצא עצמו חסר אונים אל מול מערכת רפואית שאינה מצליחה להצביע על סיבת ההידרדרות הדוהרת החליט לעשות מעשה. הוא עזב את ביה"ח השיקומי ולקח את אשתו להתייעצות דחופה עם נוירולוג בכיר. בשלב זה התקבלה האבחנה הנכונה- וסקוליטיס מוחית, אך היה זה כבר מאוחר מדי. נוכח רשלנות רפואית באבחון המצב כבר היה בלתי הפיך והתובעת נותרה במצב סיעודי קשה ביותר.

 

לכתב התביעה צורפה חוות דעתו של אחד מבכירי הנוירולוגים בישראל שקבע כי חל עיכוב חמור בקבלת האבחנה הנכונה וכי אילו הייתה התובעת מקבלת מבעוד מועד טיפול בסטרואידים אזי ההידרדרות הייתה נעצרת וסבלה היה נחסך. מקרה זה משקף רשלנות רפואית באבחון אשר הובילה את התובעת למצב קשה ביותר בו היא תלויה בזולת בכל פעולותיה 24 שעות ביממה. כיום, התובעת מרותקת למיטתה, לא שולטת בסוגרים, ומצבה הקוגניטיבי קשה ביותר. למותר לציין כי מצבה הסוער השפיע על כל בני ביתה שנדרשים להתמודד עם הקשיים היומיומיים הכרוכים בטיפול בה.

 

התביעה שהגשנו  בגין רשלנות רפואית באבחון הסתיימה בפשרה גבוהה שעל פרטיה הוטלה סודיות והפרטים שמורים במשרדנו.

 

 

רוצים לדעת האם המקרה שלכם מהווה רשלנות רפואית ברת פיצוי? לבדיקת סיכויי התביעה פנו אלינו עוד היום להתייעץ בעניינכם.

גם לסוגיה שלך יש מענה
להתייעצות עם עורכי הדין אנא מלא/י פרטים