רשלנות רפואית

צוות משפטי מנוסה מוכן לסייע

אם נפגעת מרשלנות רפואית ואתה מעוניין להתייעץ ולהבין אם מגיע לך פיצוי וכמה – הגעת למקום הנכון.

בעמוד זה תוכל למצוא מידע מפורט על סוגי רשלנות רפואית, תחומים, דוגמאות לפסקי דין ועוד…

התייעץ עכשיו עם עורך דין רשלנות רפואית לבדיקת סיכויי התביעה שלך !

"בטחון בתוצאות" אצלנו זו לא סיסמה אלא זה הדגל שלנו, כי אנחנו בשום אופן לא יוצאים לדרך אלא רק כשאנחנו בטוחים שנוכל להשיג פיצוי ראוי עבורך.

מהי רשלנות רפואית?

תביעת רשלנות רפואית מבוססת על עוולת הרשלנות המנויה בסעיף 35 לפקודת הנזיקין.

לדוגמא: אם הרופא התרשל אך לא נגרם כל נזק אין מקום לתביעה, או אם נגרם נזק אך הנזק לא נגרם מהתרשלות מצד הרופא גם אז אין מקום לתביעה.

רק אם כל יסודות סעיף 35 התקיימו במצטבר ניתן לבסס תביעת רשלנות רפואית.

חשוב לדעת כי התביעה אינה מבוססת על אחריות מוחלטת אלא יש להוכיח אשמה כלשהי, התרשלות, וזאת בסבירות של 51% לפחות, כמקובל במשפט אזרחי. לא כל טעות תיחשב לרשלנות רפואית.

מסעיף זה עולה כי לשם הוכחת רשלנות רפואית יש להוכיח שלושה יסודות במצטבר:
א. התרשלות מצד הרופא
ב. קיומו של נזק
ג. קשר סיבתי בין ההתרשלות לבין הנזק.

נוסח העוולה הינו

עשה אדם מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות, או לא עשה מעשה שאדם סביר ונבון היה עושה באותן נסיבות, או שבמשלח יד פלוני לא השתמש במיומנות, או לא נקט מידת זהירות, שאדם בסיר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבות – הרי זו התרשלות: ואם התרשל כאמור ביחס לאדם אחר, שלגביו יש לו באותן נסיבות חובה שלא לנהוג כפי שנהג, הרי זו רשלנות, והגורם ברשלנותו נזק לזולתו עושה עוולה.

תהליך תביעה ברשלנות רפואית

בתהליך התביעה יש להוכיח תחילה את עובדות המקרה על פי עדויות רלבנטיות, ועל פי התיק הרפואי. לאחר בירור המצב העובדתי יש להגיש חו"ד רפואית המתייחסת לטיב הטיפול.

כל צד בהליך יגיש חו"ד רפואית מטעמו ובמקרה מנתח תופס את הראששל מחלוקת ביהמ"ש ישקול מינוי מומחה מטעמו בשאלות שבמחלוקת.

חו"ד רפואית של מומחה מטעם ביהמ"ש נתפסת כחו"ד אובייקטיבית וביהמ"ש נותן לה משקל רב, המומחה נחשב כזרועו הארוכה של ביהמ"ש, כצד בלתי אינטרסנטי בתוצאות ההליך ומכאן חשיבות חוות דעתו והמשקל הרב שניתן לה.

חוות הדעת הרפואית היא אבן הדרך החשובה ביותר בתביעת רשלנות רפואית ולכן בחירת זהות המומחה חשובה מאוד. ישנן חברות שעוסקות במתן חוות דעת רפואיות לצורכי הליכים משפטיים.

לעיתים עורכי דין אשר אינם בקיאים בתחום פונים לחברות אלו לצורך קבלת חו"ד רפואית, אולם הניסיון מלמד כי הקשר הישיר בין עורך הדין לבין המומחה, הזמינות של המומחה וההיענות שלו לכל אורך ההליך המשפטי בהתאם לצורך הינם חיוניים ותורמים רבות להצלחת ההליך, על כן רצוי לפנות לעו"ד אשר מצוי בקשרי עבודה עם מומחים רפואיים דרך קבע, ואשר בידו הידע והניסיון להתמודד עם תביעות ועם המורכבות שבהן.

01
פגישת ייעוץ
בפגישה נשמע את סיפור המקרה
ונבצע הערכה ראשונה.
02
הגשת תביעה
התביעה תוגש כשהיא מבוססת
במסמכים וחוות דעת רפואיות.
03
קבלת פיצוי
התשלום משולם לחשבונכם
וההליך המשפטי מסתיים.
איך לבחור את עורך הדין שיטפל בתביעת הרשלנות הרפואית?

התביעה אינה קלה לניהול. ניהולה מצריך מיומנות מיוחדת, יכולת לקרוא ולהבין את הרשומה הרפואית, את המונחים הרפואיים ויכולת להעריך ולצפות מראש את סיכויי הצלחת ההליך, כמו כן נדרשים הקשרים הנכונים עם מומחים רפואיים מתאימים שמיומנים במתן חו"ד ובמתן עדויות בבתי משפט.

מעורך הדין שמטפל בתביעת הרשלנות הרפואית נדרש ניסיון רב בחקירת מומחים רפואיים בביהמ"ש שכן מדובר בעדים מומחים בעלי ידע רב בתחומם וההכנה הנדרשת לקראת חקירתם הינה רבה ומצריכה התייעצות עם מומחה נגדי על מנת לצפות לאן החקירה תתפתח ולהתכונן מראש לכל האפשרויות.

חקירת המומחה הרפואי צריכה להתייחס לכל יסודות עוולת הרשלנות על מנת להצליח ולשכנע את ביהמ"ש.

בהתקיימותם ולהוביל לקבלת התביעה.

כל אלו הם פרי ניסיון ואינם נרכשים ביום אחד, עורך דין בעל ניסיון יצליח לקבל פיצוי גבוה יותר.

גם לסוגיה שלך יש מענה!
להתייעצות ראשונית ללא עלות או התחייבות: