טיפים ועצות בניהול תביעת נזקי גוף

צוות משפטי מנוסה מוכן לסייע

אנו שמחים לארח אתכם בדף הטיפים והעצות שלנו. בדף זה נמליץ לכם איך לנהוג בניהול תביעות נזקי גוף החל מן השלב הראשון של בחירת עורך הדין ואיסוף החומר ועד לשלב האחרון של קבלת פסק דין ושקילת הצורך בערעור. אם לא מצאתם בעמוד זה תשובה לשאלה שחיפשתם אתם מוזמנים לפנות אלינו לקבלת טיפים נוספים. זיכרו שידע מקצועי עוזר לקבל החלטות נכונות. בהצלחה!

מתי מומלץ לפנות לטיפול עורך דין העוסק בנזקי גוף?

מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בסמוך לאחר האירוע. ישנן פעולות שרצוי לבצען מוקדם ככל האפשר ומימד הזמן חשוב לגביהן, ישנן ראיות שניתן לאסוף אך ורק בשלב מוקדם. על כן רצוי לפנות מוקדם ככל הניתן לעו"ד ולקבל הדרכה מתאימה. לשם הדוגמא, בתביעות שצפויות לעורר מחלוקת עובדתית שתכריע את המשפט, ניתן להקליט את היריב בעת שיחה חופשית במועד שהוא סמוך לאחר הארוע. בדרך זו אתה מקבע את היריב לגרסה עובדתית מסויימת, וזהו צעד חשוב שיכול להכריע לטובתך את ההליך. מובן כי אם היריב יעלה בהמשך גרסה שונה, תוכל להראות את הזיגזוג שלו וכך תשכנע את ביהמ"ש שאין להאמין לדבריו ויש להעדיף את גרסתך. פניה מוקדמת לעו"ד תאפשר לך לקבל הדרכה מבעוד מועד, להצטייד במיטב הראיות, ולהימנע מטעויות.

כמה עולה להגיש תביעת נזקי גוף?

שכר הטרחה בתביעות אלו נגבה מהפיצוי הסופי, קרי התביעה תכלול תביעה לפיצויים ולתוספת שכר טרחה, יוצא כי ההוצאה העיקרית של הלקוח סביב הגשת תביעת נזקי גוף היא אגרת בימ"ש שעומדת על כ- 700 ₪ בתביעה המוגשת לבימ"ש השלום  וכ- 1200 ₪ בתביעה המוגשת לביהמ"ש המחוזי.  הוצאה נוספת היא עלות חוות הדעת שתצורף לתביעה לביסוס הנזק/ האחריות. 

 

לקוח שמתקשה במימון העלויות יוכל להסתייע בחברה עימה משרדנו עובד. מדובר בחברה שמשקיעה בהליכים משפטיים וממתינה להחזר  השקעתה עד לקבלת הפיצוי. חברה זו בוחרת להשקיע את כספה רק בתביעות מוצדקות ורק בעורכי דין ראויים ומוכרים ששמם הולך לפניהם, כדי שהיא תצליח לגבות חזרה את הכספים שהלוותה. 

 

לשמחתנו משרדנו נמנה על רשימת המשרדים בהם חברת ההשקעות בחרה להשקיע.

 

הוצאות המשפט מוחזרות ללקוח בסוף המשפט כשהתביעה מתקבלת.

איך בוחרים עורך דין מתאים?

עצה של חבר, אמא, סבתא, היא חשובה אך חשוב לבחור עו"ד לאחר התרשמות ממספר נקודות נוספות, בינהן:

  • הבדלי המחיר לא יהיו גדולים אך הבדלי האיכות יהיו משמעותיים יותר.
  • מומלץ לפנות לעורך דין שבקיא בתחום הרלבנטי. נושא נזקי הגוף מחולק לתתי התמחויות, כמו תאונות דרכים, תאונות עבודה. רשלנות רפואית, ביטוח לאומי. חשוב לברר שעוה"ד אליו אתה פונה יוכל לסייע בכל ההיבטים שדרושים לך
  • כדאי לוודא שלעורך הדין יש "קבלות" על השגים שמוכרים בתחומו, לברר על הצלחותי
  • כדאי לברר אם מדובר בעו"ד בעל שם טוב ומוניטין
  • כדאי לחפש מידע על עורך הדין באינטרנט, ברשתות החברתיות
  • חשובה לא פחות הזמינות של עורך הדין (גורם ראשון במעלה לאכזבה מעו"ד)
  • לאחר שהשתכנעתם שתוכלו לצעוד דרך ארוכה עם  עורך הדין וקיימת התאמה לצרכים שלכם צאו לדרך. 

 

חשוב לזכור שבפגישה הראשונית עם עורך הדין, לא רק אתם בוחרים את עורך הדין אלא גם עורך הדין בוחר את הלקוחות. שני הצדדים צריכים להיות מעוניינים לעבוד יחד.

אילו מסמכים עלי לאסוף לצורך ההליך?

במסגרת היעוץ הראשוני עם עורך הדין הוא ינחה אותך אילו מסמכים דרושים לצורך ההליך. נתייחס להלן למקצת המסמכים שיש לאסוף בכל תביעה העוסקת בנזקי גוף.

באם הינך סובל ממצבך הרפואי, מומלץ לתת ביטוי לסבלך על ידי פניה לטפול רפואי. הרופא יתעד בזמן אמת את תלונות החולה והדבר יסייע בקבלת תמונה אמיתית. לקוח שיסבול "בשקט" בביתו ולא יפנה לקבלת טיפול רפואי עשוי להיתפס בחזקת אדם בריא ויתקשה להוכיח בבית המשפט את סבלו. כמו כן אדם שלא יפנה לקבלת טיפול עשויה לקום כנגדו הטענה כי לא הקטין את הנזק, כי יכול היה להקטין את סבלו על ידי מתן טיפול תרופתי מתאים, ניתוח מתקן וכיוצ"ב.

מומלץ לשמור תיעוד אודות כל קבלה הקשורה באירוע נשוא התביעה. לשם הדוגמא, אדם שנפגע בגופו כתוצאה מאירוע שמקים עילת תביעה, יידרש לטפולים רפואיים, לנסיעות לטפולים רפואיים. היה ולא ישמור את הקבלות המעידות על ההוצאות הוא יתקשה להוכיחן.

אם כתוצאה מהארוע נשוא התביעה אתה מוגבלת בעבודתך כדאי לאסוף את מסמכי ההכנסה המעידים על ההפסדים שנגרמו לך בעבודתך (תלושי שכר/ דוחות שומה לעצמאים/ מכתב מרו"ח שלך), ניתן גם לקבל ממחלקת גביה בביטוח הלאומי (שכירות/ עצמאים) דו"ח אודות רצף תעסוקתי- דו"ח הכולל מידע על כל מקומות העבודה שלך והשכר לפני ואחרי הארוע.

אם כתוצאה מהארוע אתה מסתייע בעזרה בשכר כדאי לתעד התשלום עבור עזרה זו, אם אתה מעסיק עוזרת תדווח עליה לביטוח לאומי, אם אתה נעזר בבני משפחה תתעד תאריכים ושעות בהן נעזרת בהם, עורך הדין שלך יוכל לגבות מהם תצהירים.

איך להוכיח טענות שבמומחיות

בתביעות נזקי גוף חובה להסתייע במומחים רלבנטיים להוכחת טענות שבמומחיות בהתאם להמלצת עורך הדין. הכוונה היא לא רק למומחה רפואי להוכחת טענות שברפואה, אלא גם מומחים בתחומי מקצוע אחרים כגון חוו"ד מומחה בטיחות אם התביעה עוסקת במכשול בטיחותי, או חוו"ד שמאי אם צריך לאמוד את הנזקים, או חוו"ד של מומחים לניידות, מומחים לעלויות הוצאות שיקום, הכל לפי הענין. חוו"ד מקצועיות של מומחים כאמור יסייעו בהוכחת טענותיכם ובקבלת הפיצוי האמיתי לו הינכם זכאים. במידה שתביעתכם תתקבל תקבלו גם החזר של הוצאות המשפט ובכללן עלויות חוו"ד המומחים.

האם לתעד את זירת התאונה?

אם מדובר בתאונה שאירעה בשל מכשול, חשוב מאוד לצלם את מקום התאונה והמכשול, תיעוד ויזואלי מזמן אמת הינו חשוב ויסייע לביהמ"ש להתרשם באורח בלתי אמצעי מזירת האירוע או מהמכשול כי אין טוב ממראה עיניים. 

 

יש חשיבות להודיע למזיק בתוך פרק זמן סביר על קרות האירוע, אחרת הוא או חברת הביטוח שלו יתקשו לברר את הארוע ונכונותם לפצות תהיה מוגבלת.

איך לנהוג בעת פניית חוקר ביטוח?

אין לשתף פעולה עם כל פניה מצד חוקרי הביטוח. עליך להבהיר כי הינך מיוצג ולהימנע ממסירת כל פרט שהוא. החוקרים יגיעו לביתך, למקום עבודתך, לבני משפחתך, לשכניך, לחשבונות שלך ברשתות החברתיות  ועוד. הם יחקרו כל מי שיהיה מוכן לנדב פרטים אודותיך. עליך להנחות את האנשים שמסביבך שלא לשתף פעולה במקרה של התעניינות מחשידה בעניינך. במידה שהחוקרים לא יזכו לשיתוף פעולה ממך הם עשויים לבנות סיפורי כיסוי מתוחכמים כדי לזכות בשיתוף פעולה ממך וכדי "לעודד" אותך להיפתח ולמסור מידע רלבנטי, הם יציעו לך הצעת עבודה, הצעת מלגה/ עזרה וכיו"ב. כדאי להיות ערני לפניות מסוג זה ובכלל- לא לשתף פעולה עם כל פניה מצד זרים בתקופה בה מנוהל ההליך. כל מידע שתמסור לחוקרים עשוי לשמש נגדך במסגרת ההליך.

האם כדאי להסכים להצעת פשרה?

אם קיבלת הצעת פשרה ואתה מתלבט אם היא כדאית, חשוב שתיוועץ בעורך הדין שלך מה השווי המלא של תביעתך ותבחן יחד עם עורך הדין האם הפשרה סבירה באופן יחסי. האלטרנטיבה היא להמתין עד למיצוי ההליך ועד לקבלת פסק דין וגם זה מימד חשוב שכדאי לשקול. אם לא השתכנעת ואתה עדיין מתלבט, באפשרותך לפנות לחוות דעת שניה לעורך דין נוסף. חשוב לדעת שהסכמה לפשרה שמה סוף להליך המשפטי וגם אם בהמשך תהיה החמרה או הטבה במצבך לא ניתן יהיה לפתוח מחדש ההליך המשפטי.

האם כדאי להגיש ערעור

אם קיבלת פסק דין מנומק ואינך שבע רצון ממנו, תיוועץ בעורך דינך אם יש סיכוי לערעור. הדבר תלוי באופן שבו ביסס ביהמ"ש את פסק הדין ובראיות הקיימות בתיק. ביהמ"ש מחוייב לפסוק לפי הראיות שבפניו, על בסיסן יקבע ביהמ"ש את העובדות, ועל בסיס העובדות יקבע את המסקנות. אם פסק הדין מבוסס על עובדות הסכוי לערעור הוא נמוך כיוון שערכאת הערעור לא תוכל להתערב בהתרשמות מעדים למשל. אם לעומת זאת פסק הדין מבוסס על מסקנה שביהמ"ש הסיק מן העובדות, ניתן יהיה לשכנע אולי את ערכאת הערעור כי המסקנה שגויה או אינה מתחייבת מן העובדות. כדאי לשקול כמובן עם עורך הדין את העלות מול התועלת שבערעור.

איך לנהוג בעת חקירה בבית המשפט?

אם הגעת לשלב המתקדם הינך מוזמן להיחקר בבית המשפט (שלב הראיות), בעת חקירתך יש לך הזדמנות חד פעמית לשכנע את בית המשפט בצדקתך. לכן רצוי מאוד לעשות הכנה מתאימה בעזרת עורך הדין שלך. עוה"ד שלך יוכל לצפות את עיקרי השאלות שאתה צפוי להישאל בחקירתך ולהכינך לכך. מטרתו של הצד שכנגד אשר יחקור אותך היא לערער את בטחונך ואת גרסתך ולפגום במהימנותך. עליך להיצמד לאמת, רצו מאוד להיישיר מבט אל השופט בעת מענה לשאלות ולשמור על שלווה. אל תתרגז, אל תתבלבל ותשתדל להיות מרוכז. לעיתים מי שחוקר אותך ינסה לקטוע את תשובותיך ולעבור אל השאלה הבאה. זכותך לעמוד (בנימוס) על כך שינתן לך להשלים משפט, ללא שדבריך יקטעו באמצע. גם עורך הדין שלך ישמור על זכויותיך אלו במידה וינסו לפגוע בהן. כשאתה נחקר, אינך קובע את השאלות, אלא רק את התשובות. אם אתה חש שהדיון מוסט מן העיקר, תנסה באמצעות תשובותיך להחזיר את הדיון אל הנקודות העיקריות, הכל בנימוס ובנחת. במהלך חקירה נגדית בביהמ"ש זכותו של הצד שכנגד לעמת אותך עם גרסאות שמסרת בהזדמנויות שונות, עם מסמכים בחתימתך, ועם טענות שונות. עליך לזכור שלחברות הביטוח יש אמצעים מגוונים לשים יד על מידע חשוב ועליך לצאת מנקודת הנחה שהכל שקוף וידוע לצד שכנגד ולא לנסות להסתיר אלא לבוא לביהמ"ש בידיים נקיות.

גם לסוגיה שלך יש מענה
להתייעצות עם עורכי הדין אנא מלא/י פרטים